Cum să adaugi rapid Google Fonts în WordPress

Google Fonts este o colecţie în continuă creştere de fonturi embed ce pot fi utilizate pentru a schimba rapid înfăţişarea unui blog sau magazin online. Există o multitudine de pluginuri WordPress pe care le poţi utiliza, dar dacă doreşti să schimbi fontul la nivel global, nu ai neaparat nevoie de încă un plugin. Oricum o să vezi că este chiar simplu să adaugi un nou font Google în tema vizuală WordPress.

Caută fontul pe care îl doreşti – dacă utilizezi diacritice atunci când scrii la Languages selectează neaparat Latin Extended. Pentru tema actuală WordPress am ales Nunito.

Google Fonts

Copiază link-ul fontului, cel subliniat în imaginea de mai sus, înlocuieşte în fragmentul de cod următor, apoi lipeşte la finalul fişierului functions.php al temei curente. Dacă doreşti poţi adăuga mai multe fonturi pe care să le utilizezi pentru meniuri, bannere sau alte elemente din site. Nu exagera totuşi, vei creşte proporţional timpul de încărcare al paginii.

/**
* Google fonts add
*/
function wpb_add_google_fonts() {
wp_enqueue_style( 'wpb-google-fonts', 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Nunito:400,400i', false ); 
}
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'wpb_add_google_fonts' );

Odată fontul implementat trebuie să selectăm elementele din temă pentru care dorim să îl utilizăm. Deşi depinde de la temă la temă în mod normal adăugarea/modificarea elementelor de mai jos în fişierul style.css al temei curente ar trebui să fie suficientă – voi utiliza fontul mai sus selectat

html {
	font-family: 'Nunito', sans-serif;
}
body {
	font-family: 'Nunito', sans-serif;
}

Dacă ai ales să utilizezi mai multe fonturi, nu uita să modifici regulile CSS aferente acestora cu noul font dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *