Dacă te opreşti pentru câteva minute din tumultul vieţii cotidiene, vei realiza cu surprindere că nu te bucuri suficient de ceea ce ai.

Nu mă refer la slujba extraordinară la care stai cam mult peste program, îţi aduce un salariu peste medie, dar la care îţi urăşti cu înverşunare şeful şi majoritatea colegilor, nici la ultimul [insert here latest gadget of choice] pe care ai reuşit să ţi-l cumperi înaintea tuturor din anturajul tău. Ne agăţăm prea mult de lucruri materiale fără de care viaţa ne-ar fi mai simplă. Nu ai nevoie de ultimul iPhone, mai ales dacă nu ţi-l permiţi.

Mă gândesc la lucrurile mărunte, pe care nu le luăm în seamă prea mult, dar sunt aşa de importante per total.

  • Ai o săptămână extrem de încărcată la serviciu, realizezi abia la mijlocul zilei că este vineri, ultima zi din săptămâna de lucru.
  • Te trezeşti mai devreme decât alarma, doar să realizezi că nu trebuie să ajungi azi la birou şi nu ai nimic de făcut toată ziua, şi te poţi întoarce liniştit la somn.
  • Persoana semnificativă de sex opus din viaţa ta te surprinde cu micul dejun în pat. Nu e doar un clişeu de filme romantice.
  • Primeşti un zâmbet de la fata aceea drăguţă pe care o vezi câteodată la locul de muncă/şcoală/prin cartier
  • Te afli într-o situaţie în care o pseudo-autoritate îţi ţine o prelegere şi, adult fiind, poţi pleca fără nicio consecinţă. Gândiţi-vă la mătuşile pe care le vezi doar la sărbătorile familiale care ştiu mai bine cum ar trebui să îţi trăieşti viaţa.
  • Propria locuinţă/fără părinţi – poţi rămâne toată ziua în pijamale şi nimeni nu va putea să îţi zică nimic.

Tu pentru ce lucruri mărunte ar fi trebuit să fii recunoscător recent?