Hai să ne ultragiem pentru că...

Hai să ne ultragiem pentru că...
Photo by Clem Onojeghuo / Unsplash

... nu avem ce face cu timpul nostru, viața noastră este cam plictisitoare și lumea trebuie să știe că sunt de partea binilui

România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete - EGMO 2022 / Profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului: Îmbucurător este că tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, e o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în școlile din care provin aceste fete - Edupedu.ro
România a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, potrivit clasamentului oficial al competiției, care ia în considerare țările europene participante. Punctajul României a…

Feministele de internete au mai găsit încă o ocazie să arate că nu au nici cea mai vagă idee despre cum funcționează lumea din jurul lor și că se ofensează din te mai miri ce și exact când nu este cazul.

Nu știam, probabil nu ar fi aflat nici publicul larg dacă nu se organiza la noi în țară, că există o olimpiadă separată de matematică pentru fete. Și, în ciuda tuturor miniștrilor educației din ultimii 30 de ani, se pare că mai avem ceva fete talentate la matematică. Bravo lor, cinste cui le-a pregătit. Cam aici trebuia să se termine discuția. Pentru că nu am contribuit nici măcar marginal la succesul lor, vom uita despre asta în câteva zile și nu ne afectează cu nimic.

Dar nu, s-au găsit mult prea multe stimabile doamne care să ne explice, în modul lor iritant și ignorat, că de fapt este vorba de o discriminare. Dar de fapt nu e chiar așa, ca mai întotdeauna când glăsuieși înainte să stabilești legătura dintre creier și gură.

Iniţiativa unei olimpiade pentru fete i-a aparţinut unui profesor din Marea Britanie, care a încercat să copieze astfel modelul asiaitic. În 2002, în China, s-a organizat pentru prima oară în lume o competiţie de matematică destinată doar fetelor. Rezultatul a fost pe masură: tot mai multe tinere s-au orientat către această materie.

Sursa Digi24