9 lucruri pe care le-am învățat în viață

9 lucruri pe care le-am învățat în viață

Într-o lună de astăzi, ca în fiecare an de altfel, se întâmplă să fie ziua mea de naștere. De la o anumită vârstă am început să realizez că nu-i cine știe ce zi extraordinară, doar ce am mai îmbătrânit un an, și de fiecare dată am sperat că anul ce a trecut a fost într-o oarecare măsură interesant și am rămas cu ceva din experiențele de până atunci.

Anul acesta nu-mi doresc nimic în mod special, vreau doar să împărtășesc câteva lucruri pe care le-am învățat până acum. Nu le consider ca fiind adevăruri absolute, nici pe departe, sunteți liberi și e chiar recomandat să aveți propria părere. E doar experiența mea de viață, nimic mai mult.

1. Învață cât mai mult!

Cu cât vei învăța mai multe, cu atât vei fi mai bun ca individ. Fă o facultate, învață o limbă străină, citește o carte, încearcă un nou hobby, lărgește-ți universul de cunoaștere. Idioții sunt amuzanți și utili până la un anumit punct, dar nimănui nu îi plac în mod deosebit.

2. Asigură-te că știi cât valorezi!

Deși modestia este bună și, din păcate, din ce în ce mai rară în zilele noastre, asigură-te că te evaluezi corect ca persoană. Nu te mulțumi cu mai puțin. Nu ai primit mărirea de salariu sau avansarea pe care o meritai, caută un alt loc de muncă. Dacă persoana iubită nu-ți împărtășește sentimentele, nu te înțelege, treci mai departe. Viața este prea scurtă ca să o pierzi cu oameni fără importanță.

3. Nu rata nicio oportunitate!

Nu îți trăi viața cu regrete. Nu refuza oportunitățile care ți se oferă, nu renunța la anumite lucruri doar pentru că ți se par prea greu de înfăptuit pe moment, nu te mulțumi cu viața ușoară, confortabilă și în care „las’ că merge și așa” este dictonul de căpătâi. Lumea este plină de mediocri și mulțumiți de sine.

4. Nu te aștepta la nimic!

Nimic, niciodată nu îți va fi oferit doar pentru că ești tu – universul întreg nu există pentru a te mulțumi pe tine. Învață să muncești pentru ceea ce îți dorești, nu aștepta ca întotdeauna să fii ajutat de altcineva. Prietenii, familia, mama și tata nu vor putea să te ajute mereu, anumite lucruri trebuie să le faci prin forțele proprii.

5. Viața e simplă, nu o complica inutil!

Depinde doar de tine să nu îți complici inutil întreaga existență. Nu încerca să fii ceea ce nu ești, nu te hazarda în decizii care îți vor aduce puține satisfacții pe termen lung și gândește-te că trăiești doar o dată. Nu ai nevoie de ultimul model de iPhone, nu îți trebuie un Mercedes la scară și nici iubită fotomodel pentru a fi cu adevărat fericit. Mai ales dacă nu ți le permiți.

6. Ascultă-i pe cei mai în vârstă ca tine!

Sunt absolut conștient că au fost destule momente în viața mea în care am fost ferm convins că dețin adevărul absolut. Total greșit! Nu îți baza întreaga gândire pe ceea ce îți spun părinții, bunicii sau alte persoane cu mai multă experiență de viață decât tine, dar ia întotdeauna în considerare părerile lor.

7. Nu încerca să schimbi oamenii!

Nu-ți spun să cazi în capcana de a fi total indiferent, dar nici nu încerca să schimbi pe nimeni, ci învață să îi accepți așa cum sunt sau mergi mai departe. Fiecare dintre noi suntem suma interacțiunilor umane până la un anumit moment în viață și multe aspecte ale personalității și modului nostru de a fi nu se vor schimba probabil niciodată.

8. Călătorește cât mai mult posibil!

Probabil cel mai important sfat pe care aș putea să îl dau cuiva. Vizitează locuri noi în fiecare an, intră în contact cu oameni diferiți de cei din mediul tău obișnuit, deprinde din modul lor de a gândi și a fi, ieși din spațiul tău de confort și interacționează cu oameni pe care altfel nu i-ai fi întâlnit. Nimic nu te poate îmbogăți mai mult ca individ.

9. Nu te mai plânge așa de mult!

Nu îți convine ceva în viața ta, schimbă-l! Vrei un lucru pe care nu îl ai, muncește pentru el! Personal sunt extrem de plictisit de oameni plângăcioși. Și ceva îmi spune că nu sunt singurul.

Sper ca anul viitor ziua aceasta să mă găsească un pic mai fericit, cu ceva mai mulți bani în contul din bancă și, dacă este posibil, cu o experiență de viață din care să fi învățat ceva. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră!