Diferit

Diferit

1. Iartă tuturor greșelile, chiar și răutățile intenționate. Să fii prieten cu toată lumea e mult mai important decât propria demnitate. Cui îi pasă că ești „preșul” grupului tău de cunoscuți?

2. Nu te îngrijora prea mult pentru ziua de mâine, nu-ți fă planuri pe termen lung, în general nu te gândi prea mult la viitor. Ce contează cu adevărat este AICI ȘI ACUM.

3. Nici să nu te gândești să îți depășești condiția. Uite, tatăl tău nu a făcut nici măcar liceul, a tras o viață întreagă la șaibă în fabrică, până fabrica a dat faliment, acum e un pensionar preferențial pe caz de boală și singura lui bucurie sunt pretenarii de la cârciuma din cartier. Serios, ce ți-ai putea dori mai mult?

4. Așteptări de mai bine de la viață, o promovare la locul de muncă, o mașină sau o casă mai bună? Astea sunt pentru cei care nu se mulțumesc cu programul de la 9 la 5, care muncesc ca proștii și-și asumă niște riscuri mult prea mari. Depășește cu mult zona ta de confort, nu are ai nevoie de așa complicații în viața ta!

5. Ajută pe oricine îți cere ajutorul fără nicio discriminare, nu judeca oamenii, fii de folos societății prin tot ceea ce faci. La un moment dat toate aceste faceri de bine ți se vor întoarce înzecit.

6. Simți că viața e cam de rahat? Citește o carte motivațională ieftină – nu, serios, chiar e ieftină, am cumpărat-o cu 19 lei de la Diverta, recită zilnic mantra „Today is the Best Day of Your Life” și totul va fi în regulă. Nu funcționează? Eh, probabil că nu ai citit articolele motivaționale care trebuie. Mai cumpără o carte!

7. O mică repetare a punctelor 1, 5 și 6, doar așa să fim siguri că ai fost atent. Nu ai nevoie decât de dragoste în viață, nu așa era cântecul?

8. Citește o carte de rugăciuni în metrou, venerează o zeitate a cărui slujitori pe acest pământ sunt printre cei mai corupți indivizi din societatea umană, oferă donații unei organizații care face prea puțin pentru cei săraci, dar așa de multe pentru ierarhia bisericească. Și nu uita că vei ajunge în Iad dacă nu respecți poruncile încropite acum mii de ani de un șef de trib în deșert.

Nu gândi, nu pune la îndoială ceea ce ți se pare suspect, nu fi diferit de turmă, fii un prost. În definitiv, oameni proști sunt mai fericiți. Și tu vrei să fii fericit, nu?