This is the best time of my life

This is the best time of my life

Până în urmă cu un an, doi eram absolut convins că anii din perioada liceului au fost cei mai mișto ani din viața mea. Ultimii doi ani de liceu am experimentat aproape tot ce mi-a trecut prin cap, așa de multe încât am ajuns la un moment dat să am probleme cu Poliția, atunci am întâlnit o bună parte din prietenii pe care încă mă mai pot baza și astăzi, pe la sfârșitul liceului mi-am câștigat primii bani.

Dar, analizând situația mai pe îndelete, trebuie să recunosc că ultimii doi ani și probabil cei care vor urma până voi împlini 30 de ani vor fi cu adevărat cei de care îmi voi aduce aminte. Nu vreau să pară vreun articol motivațional, dar doar câteva motive pentru care cred că undeva pe la 25 de ani este perioada cea mai faină din viața unui bărbat.

1. Ești bărbat! Deși pare un truism ieftin, stimate posesor de testicule, trebuie să te bucuri că nu ai un ceas biologic care îți ticăie din ce în ce mai aproape de fatidica vârstă de 30 de ani, nu începi să te ofilești pe la 26 și nici nu te bucuri de serviciile unui cor de mătuși, vecine mai în vârstă care îți bat apropouri mai mult sau mai puțin voalate despre căsătorie.

Poți să te însori și după 30 și, cel mai probabil, vei putea avea copii sănătoși și dacă îi concepi pe la 35 de ani. Nu, nu exagerez, am avut o prietenă, biochimist de meserie și cu etajul mobilat corespunzător, care era ferm convinsă că femeia trecută de 30 de primăveri nu va mai da naștere unui copil normal din toate punctele de vedere – ceva cu degradarea genetică, chestie pe care nu m-am complicat niciodată să o înțeleg.

2. Ai bani! Dacă nu mai ești băiatul mamei și al lui tata, ci un om normal la cap, probabil până la vârsta asta ai o sursă stabilă de venit care-ți permite să te întreții, să te distrezi și, dacă e posibil, să mai pui și ceva deoparte. Nu-mi spuneți că e criză, că tuturor ne este greu, dacă ești inteligent și nu spargi toți banii în ziua de salariu pe ratele la bancă și alte prostii asemenea, se poate!

Personal momentan nu am de gând să investesc în chestii ce nu-mi trebuiesc, cum ar fi o mașină sau plasmă de un metru. Probabil plasmă nu o să-mi iau niciodată, nu-i găsesc utilitatea. Prefer să dau banii pe experiențe – să vizitez ceva interesant, să încerc treburi pe care nu mi le permiteam sau de care nu am avut timp. Nu uita, nu te întinde mai mult decât îți permiți – o vacanță în Grecia pe care o vei plăti tot anul viitor cu dobândă de 35% nu e o idee prea grozavă!

3. Ai femei! Mai ții minte când aveai 20 de ani și toate colegele tale de facultate se cuplau numai cu tipii de 25+ de ani, ce aveau avantajul vârstei și ceva bani de cheltuit pe fundul lor? Eh, acum tu ești în acea situație. Aproape toate tipele pe care merită să le … curtezi sunt mai mici decât tine ca vârstă.

Nu e nevoie să fii sclipitor de inteligent, să fii frumos din cale afară sau să ai mulți, mulți bani. Domnițele de vârsta asta sunt extrem de ahtiate după atenție și, dacă îți joci cărțile cum trebuie, nu vei duce lipsă de companie feminină. Totul ține de atitudine te asigur! Ca orice în viață nu cădea în extreme, oricât de bombat, un fund de femeie nu este totul în viață. Nici acum, nici mai târziu. Nu-ți cheltui timpul și banii pentru favorurilor unei domnișoare anume, balta are mai mult pește decât ai crede.

Pentru femeile ce mă vor crede cam misogin: nici pe departe, doamnelor! Sunt doar deranjant de realist uneori.

Ideea articolului acesta mi-a venit acum ceva vreme la un poker de sâmbătă seara cu niște vechi amici. Majoritatea sunt de vârsta mea sau cu câțiva ani mai tineri; în afară de mine toți sunt căsătoriți, unul dintre ei chiar are un copil, sau într-o relație stabilă de câțiva ani buni a cărei finalitate e deja știută. Enjoy life as long as you still got it!